Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενώνονται οι δύο κυβερνήσεις της Λιβύης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ενώνονται οι δύο κυβερνήσεις της Λιβύης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) επικύρωσε ομόφωνα την Τετάρτη τη συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις της Λιβύης για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μια συμφωνία που οι δυτικές δυνάμεις ελπίζουν ότι θα φέρει σταθερότητα και θα συμβάλλει στη μάχη ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία εντείνει τη δράση της στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κείμενο της οποίας κατήρτισε η Βρετανία, ξεκαθαρίζει ότι η μελλοντική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Λιβύη, με έδρα την Τρίπολη, θα είναι η μόνη που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ζητήσει σύντομα από τις δυτικές δυνάμεις τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα επιθυμούσε ο ΟΗΕ να άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην χώρα.

«Έχουμε σκοπό να πολεμήσουμε μόνοι μας το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε πως η Λιβύη μπορεί τελικά να χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη από δυτικές χώρες στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά τόνισε πως ένα τέτοιο αίτημα, αν γίνει, δεν θα υποβληθεί άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Περίπου 180 κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τον θύλακα μέσω της Ράφα μετά την επαναλειτουργία της διάβασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr