ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Μάχη για τον έλεγχο στη Λιβύη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επικύρωσε ομόφωνα  τη συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις της Λιβύης για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μια συμφωνία που οι δυτικές δυνάμεις ελπίζουν ότι θα φέρει σταθερότητα και θα συμβάλλει στη μάχη ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία εντείνει τη δράση της στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κείμενο της οποίας κατήρτισε η Βρετανία, ξεκαθαρίζει ότι η μελλοντική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Λιβύη, με έδρα την Τρίπολη, θα είναι η μόνη που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ζητήσει σύντομα από τις δυτικές δυνάμεις τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα επιθυμούσε ο ΟΗΕ να άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην χώρα. «Έχουμε σκοπό να πολεμήσουμε μόνοι μας το ΙΚ», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πρόσθεσε πως η Λιβύη μπορεί τελικά να χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη από δυτικές χώρες στην μάχη ενάντια στο ΙΚ, αλλά τόνισε πως ένα τέτοιο αίτημα, αν γίνει, δεν θα υποβληθεί άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο

Στρατηγική καθυστέρησης από τη Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα – Βλέπει πολιτικό αδιέξοδο του Νετανιάχου λόγω εκλογών

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr