Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανούς 20 δημοσιογράφους στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανούς 20 δημοσιογράφους στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όπως μεταδίδει το ARA News, το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανούς 20 δημοσιογράφους (ακτιβιστές blogger) στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ.

Τα θύματα που συνελήφθησαν σε ξεχωριστές επιδρομές τους προηγούμενες μήνες, καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή κρίθηκαν ένοχοι προδοσίας, ότι μετέδιδαν πληροφορίες σε εχθρικά στρατόπεδα.

Το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία αποφάσισε οι ακτιβιστές δημοσιογράφοι να καούν ζωντανοί στην πλατεία της Αλ Χουντ στη Μοσούλη.

“Η φρικιαστική εκτέλεση έγινε δημόσια, μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους στην Αλ Χουντ, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων”, είπε μια τοπική πηγή στο ARA News ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της για λόγους ασφαλείας.

“Τα θύματα κάηκαν ζωντανά κατηγορούμενα ότι μετέδωσαν πληροφορίες ασφαλείας για τις κινήσεις της οργάνωσης στη Μοσούλη. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δεν μετέδιδαν τίποτα περισσότερο από τα εγκλήματα που διαπράττει η οργάνωση στην κατεχόμενη Μοσούλη εις βάρος πολιτών”, είπε η ίδια πηγή.

“Το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι μετέδιδαν ειδήσεις για τη φριχτή καθημερινότητα των ανθρώπων υπό το Ισλαμικό Κράτος”.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στη Συρία και το Ιράκ για να βρίσκει, να συλλαμβάνει και να εκτελεί τους ακτιβιστές ρεπόρτερ και δημοσιογράφους, ανθρώπους που έγιναν ανταποκριτές όχι από επάγγελμα αλλά από την επιθυμία τους να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr