Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση: Οι πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν αναδρομικά

Κυβέρνηση: Οι πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν αναδρομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στους πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα «συστημικά μέσα ενημέρωσης» επιρρίπτει ευθύνες η κυβέρνηση για το θέμα των αναδρομικών, ζητώντας από τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι, «βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση”, όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!», με αφορμή τη σχετική δικαστική απόφαση.

Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή, προσθέτουν, η [τελεσίδικη και αμετάκλητη] δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα “κόκκινα δάνεια”.

Αναφέρουν, επίσης, ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κάνουν τις “μωρές παρθένες”. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να “τραβήξουν το αυτί” στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους».

Καλό θα ήταν, λοιπόν, τονίζουν οι ίδιες πηγές, αυτοί οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να παραιτηθούν, δηλαδή, από τις παράλογες για την εποχή που ζούμε αξιώσεις του.

Να σημειωθεί ότι δύο φορές η Βουλή έχει αποφασίσει οι βουλευτές να μην ακολουθούν μισθολογικά τους δικαστικούς λειτουργούς -τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό-, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά, και ότι η σχετική προσφυγή των πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε πριν δύο χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγρότες από Σύνταγμα: Τα μπλόκα θα ξαναστηθούν εάν δεν λυθούν τα προβλήματά μας

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα για τη συνέντευξη του στην «Ομάδα Αλήθειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης απειλεί τώρα και δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Όλα τα ονόματα

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...