ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































POLITICO: 13 πράγματα που μάθαμε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κύπρο
Δημοσκόπηση GPO: Πτώση ΝΔ στο 23,8%, το χαμηλότερο ποσοστό το 2026
Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Αποκλείεται η ανανέωση της εξαίρεσης από τις κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
Κύπρος-ΗΠΑ: Ενεργειακή συμμαχία με ορίζοντα το 2030 και επενδύσεις δισεκατομμυρίων
Την Παρασκευή 24/04: Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση Κύπρου-Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο αποκεφαλισμός του σιίτη θρησκευτικού και πολιτικού ηγέτη, σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ, θα σημάνει το τέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο Νούρι Αλ Μαλίκι, πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ.
“Καταδικάζουμε με σθένος αυτές τις σιχαμερές φανατικές πρακτικές και βεβαιώνουμε ότι το έγκλημα της εκτέλεσης του σεΐχη Αλ Νιμρ θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή του Σαουδικού καθεστώτος…” δήλωσε ο Μαλίκι.
Το Σάββατο το πρωί η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον Νιμρ Αλ Νιμρ μαζί με ακόμα 46 πολιτικούς κρατουμένους, καταδικασμένους σε θάνατο για συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας και για τρομοκρατία.
Ο Νιμρ Αλ Νιμρ είχε αναδειχτεί σε σύμβολο της αντίστασης των σιιτών της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στη σουνιτική βασιλική οικογένεια που κυβερνά τη χώρα. Με τον θάνατό του ο Αλ Νιμρ έχει αναδειχτεί μέσα σε λίγες ώρες σε παγκόσμιο μάρτυρα των σιιτών μουσουλμάνων.
Ήδη το Ιράν έχει στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στη Σαουδική Αραβία ότι έχει μπλέξει άσχημα και στη βασιλική οικογένεια της χώρας ότι θα εξαλειφθεί.























































