ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,


















































H επιβάτης Κέιτι Ίνζερ αυνανιζόταν και βόγκαγε σε βραδινή πτήση της American Airlines
Πρώην πορνοστάρ απάντησε «ναι και όχι» αν το μέγεθος μετράει - Τι άλλο είπε
Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Η ντροπή του σοσιαλισμού ο «φιλελές» Πέδρο Σάντσεθ βουλιάζει στα σκάνδαλα
Όταν ο Δένδιας δίνει μάχες για τα εθνικά συμφέροντα, ο Άδωνις μετράει απουσίες στα αμαξοστάσια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επετέθησαν κατά της ζώνης του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού στο λιμάνι Ες Σίντερ στην ανατολική Λιβύη, όπου διεξάγονται μάχες με τη δύναμη φύλαξης των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και στρατιωτικές δυνάμεις.
Η είδηση για την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να επιτεθεί κατά του Ες Σίντερ και τον περασμένο Οκτώβριο, ανατινάζοντας παγιδευμένο αυτοκίνητο και με επιδρομή κατά μίας πύλης των εγκαταστάσεων.
Το Ες Σίντερ και το κοντινό Ρας Λανούφ, δύο λιμάνια πετρελαϊκοί τερματικοί σταθμοί, ήταν κλειστά για περισσότερο από έναν χρόνο μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φατριών για τον έλεγχο της χώρας, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εδραιώσει την επιρροή του μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει την πόλη της Σύρτης και έχει σταδιακά εδραιώσει την παρουσία του στη Λιβύη.
Οι δυνάμεις του έχουν επιτεθεί εναντίον σειράς πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της νότιας Λιβύης, αλλά μέχρι στιγμής η οργάνωση δεν έχει κατορθώσει να ελέγξει λιβυκές πετρελαιοπηγές ή διυλιστήρια, όπως έχει κάνει στη Συρία.























































