ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ματέο Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

Ματέο Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του προς το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

O Oμπάμα, σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά συγχρόνως, υπάρχει κάτι που πρέπει να λεχθεί με σαφήνεια: Τέλειωσε η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία και της έλεγε τι μάθημα να διαβάσει. Η Ιταλία είναι παρούσα και κάνει αισθητή την παρουσία της αυτή».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε, παράλληλα, ότι «ποτέ όσο σήμερα δεν ήταν τόσο σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ενιαία θέση» και πως «ο τρόπος με τον οποίο αυτό πρέπει να γίνει είναι εκείνος που η Ιταλία υπέδειξε από την πρώτη στιγμή: όχι στην δημαγωγία, αλλά όχι και στην απεριόριστη δήθεν καλοσύνη».

Κατά την άποψη του Ματέο Ρέντσι «όποιος λαθεύει πρέπει να πληρώνει τις συνέπειες», ενώ, τέλος, σε ότι αφορά το ποινικό αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε στο Rai Uno: «Σύμφωνα με τους ειδήμονες δεν χρησιμεύει και δημιουργεί προβλήματα στα δικαστήρια, με υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά, είναι άλλο τόσο αλήθεια ότι υπάρχει μια αίσθηση ανασφάλειας από μέρους των πολιτών, και, κατά συνέπεια, την πορεία αυτή αλλαγής των κανόνων, θα την ακολουθήσουμε όλοι μαζί, χωρίς υπερβολική βιασύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιπλέον 500 Ιταλοί αλεξιπτωτιστές στο Μιλάνο για την αντιμετώπιση μπαχαλάκηδων

Το τέλος της Ευρώπης ή το τέλος των ψευδαισθήσεών της;

Κοινή δήλωση των 27 της ΕΕ για το πειρατικό τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο, δεν επιφέρει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη»

Ντούμπραβκα Σούιτσα: «Είναι άκυρο και ανίσχυρο» το ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Ευρωπαϊκή έρευνα κατά της Booking.com για διαδικτυακές απάτες – Κινδυνεύει με πρόστιμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr