Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγκυρα: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τζιχαντιστών που σχεδίαζε να «χτυπήσει» δημόσια κτίρια

Άγκυρα: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τζιχαντιστών που σχεδίαζε να «χτυπήσει» δημόσια κτίρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δίκτυο επίδοξων τρομοκρατών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εξαρθρώθηκε στην Άγκυρα από τις τουρκικές αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu συνελήφθησαν 16 ύποπτοι, ανάμεσα στους οποίους 15 Σύροι και ένας Τούρκος, οι οποίοι λέγεται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπήκοος εικάζεται ότι λειτουργούσε ως επικεφαλής του δικτύου, και συνελήφθη σε καφετέρια σε κεντρικό δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες βρίσκονταν στις συνοικίες Polatli, Cubuk και Sincan.

Η τουρκική αστυνομία εξήγησε πως η ομάδα σχεδίαζε να επιτεθεί σε δημόσια κτίρια της Άγκυρας. Ο Τούρκος ύποπτος φυλακίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι ύποπτοι πρόκειται να απελαθούν.

Στο μεταξύ, 21 ακόμα ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην επαρχία Şanlıurfa έπειτα από παράλληλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής της τουρκικής αστυνομίας.

Οι ύποπτοι παρακολουθούνταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ εντοπίστηκαν σε κτίριο που βρισκόταν στην περιοχή Eyyübiye.

Οι δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι οι ύποπτοι πραγματοποιούσαν συναντήσεις και στρατολογούσαν νέους που ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, συγκέντρωναν χρήματα και σχεδίαζαν επιθέσεις στην Τουρκία με εξοπλισμό που είχαν φέρει από την Ράκκα της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί – Το πρόσχημα

Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr