Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μαλαισία

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μαλαισία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερις τζιχαντιστές ύποπτοι ότι είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν στη Μαλαισία, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό από τον φόβο τζιχαντιστικών επιθέσεων.

Όπως δήλωσε το Σάββατο ο αρχηγός της μαλαισιανής Αστυνομίας, Ταν Σρι Χαλίντ Αμπού Μπακάρ, “τέσσερα άτομα ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση συνελήφθησαν”.

Αποσαφήνισε ότι οι τρεις από τους τέσσερις κρατούμενους συνελήφθησαν στην Τουρκία τον Νοέμβριο. Απελάθηκαν στη Μαλαισία, όπου παραδόθηκαν στα χέρια των μαλαισιανών Αρχών στις 11 Ιανουαρίου.

Ο τέταρτος ύποπτος τζιχαντιστής συνελήφθη στη Μαλαισία μετά από τετραήμερη αντιτρομοκρατική επιχείριση.

“Ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι είχε διαταχθεί να εξαπολύσει επίθεση αυτοκτονίας στη Μαλαισία ύστερα από εντολές που έλαβε από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία”, πρόσθεσε ο αρχηγός της Αστυνομίας και συνέχισε:

“Ο ίδιος ύποπτος είχε κρεμάσει σημαίες τις οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε πολλές τοποθεσίες [στη Μαλαισία]”.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις που πιάστηκαν στην Τουρκία, στρατολογήθηκαν από τον Μαλαισιανό Μουχάμαντ Μπιν Μοχάμεντ Τζεντί, που φέρεται ως στρατολόγος της οργάνωσης στην ασιατική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί – Το πρόσχημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr