ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Stratfor: Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάση σε συνεργασία με τους Κούρδους στη Συρία…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει 100 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και ελικόπτερα σε αεροπορική βάση που δημιουργεί στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και του Ιράκ, αναφέρει το Stratfor.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δυνάμεις των ΗΠΑ μαζί με τους Κούρδους της Συρίας ολοκληρώνουν τις απαραίτητες υποδομές στο εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο κοντά στην πόλη της Rmeilán al Basha, στο κυβερνείο της Al Hasaka, μια περιοχή της Συρίας που διοικείται προσωρινά από τους Κούρδους, οι οποίοι θεωρούνται ως σύμμαχοι του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον.

Επίσης αναφέρεται ότι το Πεντάγωνο άρχισε να χρησιμοποιεί τη βάση εδώ και τρεις μήνες, με την ανάπτυξη επιθετικών ελικοπτέρων που ασχολούνται με επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ελικοπτέρων για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το Stratfor αναφέρει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, ο οποίος προηγουμένως είχε μήκος περίπου 700 μέτρων και έχει πλέον διπλασιαστεί για να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη των μαχητικών αεροσκαφών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr