Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσκληση Αποστόλου στους αγρότες: Ο πρωθυπουργός σας περιμένει

Πρόσκληση Αποστόλου στους αγρότες: Ο πρωθυπουργός σας περιμένει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη φράση «ο πρωθυπουργός τους περιμένει», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απηύθυνε από την Βουλή πρόσκληση στους αγρότες να προσέλθουν σε συνάντηση με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα «όποτε εκείνοι κρίνουν». Ταυτοχρόνως, τους κάλεσε να ορίσουν εκπροσώπους τους και να προσέλθουν στη Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σε διακομματικό διάλογο, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, με την κυβέρνηση παρούσα να τους ακούσει.

Κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για το Αγροτικό, ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία» να αρνούνται οι αγρότες τον διάλογο με τον πρωθυπουργό, ενώ κάλεσε και τα κόμματα να δώσουν όλοι μαζί την μάχη «να πάμε μαζί διεκδικώντας και στηρίζοντας τον αγροτικό χώρο».

«Εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν’ ακούσει τους αγρότες», είπε ο κ. Αποστόλου, την ίδια ώρα που η Βουλή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπρόσωπους των αγροτών, υλοποιώντας την πρόταση του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, χθες, προς τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων για διάλογο.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε πως υπάρχουν δύο γκρίζες ζώνες, η μαύρη εργασία και το ζήτημα της μη αποτύπωσης της αξίας της παραγωγής, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν «γιατί κερδισμένοι θα είναι οι ίδιοι οι αγρότες». «Αλλιώς θα είναι θύματα αυτών που λυμαίνονται τον χώρο και στη μία πλευρά και στην άλλη», διευκρίνισε περαιτέρω.

Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι «θα εξαντλήσουμε τη δυνατότητα στήριξης των αγροτών, αλλά πακέτο Αποστόλου στη λογική του πακέτου Χατζηγάκη, Μωραίτη, Κοντού, δεν θα υπάρχει, αρκετά έχουν χρεωθεί οι επόμενες γενιές», και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αυτή «πληρώνει τον λογαριασμό που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Επιτέθηκε, εξάλλου, σε εκείνους «που χρόνια χτυπούσαν τα μπλόκα και τους αγρότες και σήμερα παριστάνουν δήθεν τους συμπαραστάτες», και αναφερόμενος στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα «που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση τη Συμφωνία», διερωτήθηκε «δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, δεν ήξεραν ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία;».

«Εμείς είμαστε εδώ είμαστε για να δώσουμε μάχες. Θα σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται. Ειδικά οι αγρότες θα είναι βασικό εργαλείο σε αυτή την παραγωγική ανασυγκρότηση που αναζητούμε για τη χώρα για να βγούμε από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, ενημερώνοντας πως ήδη η κυβέρνηση κατέθεσε το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου απέναντι στους θεσμικούς εταίρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...