ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αγνοεί την παύση πυρός στη Συρία δια στόματος Νταβούτογλου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η παύση πυρός στη Συρία που επιβλήθηκε από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτική αν “προκύψει απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας”.

“Αυτή η παύση πυρός στη Συρία αφορά αυτούς που βρίσκονται εντός αυτής. Στην περίπτωση που υπάρξει απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από οποιαδήποτε πλευρά, αυτή η παύση πυρός δεν μας αφορά. Η Τουρκία σε αυτή την περίπτωση δεν θα ζητήσει την άδεια από κανέναν και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο. Διότι από εκείνη τη στιγμή το θέμα δεν θα αφορά τη Συρία αλλά θα είναι πλέον Τουρκικό ζήτημα” δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Είναι προφανές πως η Τουρκία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί την παύση πυρός, “δείχνοντας” τους Κούρδους της Συρίας και της Τουρκίας και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εφαρμογή της στην πράξη παρά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λευκός Οίκος «αποκεφάλισε» την Κίμπερλι: «Της ευχόμαστε καλή τύχη»

Associated Press: Ο Τραμπ δήλωσε ότι «εξετάζει» την αποπομπή της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα μετά από πληθώρα αναφορών για ανάρμοστη συμπεριφορά

Τραμπ για αποπομπή Κίμπερλι: «Το εξετάζουμε. Ναι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι»

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr