ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,


















































Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 - Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Προθεσμία έως τις 12 Μαΐου θα δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν μεγαλύτεροι συνοριακοί έλεγχοι.
«Η Ελλάδα θα έχει (προθεσμία) έως τον Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαΐου . Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη», ανέφερε.
Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο στόχος ήταν να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν, έως τον Νοέμβριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει στα μέσα Μαρτίου προσχέδια νόμου για την μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου κανονισμού της συμφωνίας του Δουβλίνου, σύμφωνα με τον οποίο οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξεταστούν στη χώρα όπου ζητείται αρχικά το άσυλο.
«Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούν καλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη», είπε ο επίτροπος.
























































