ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,


















































ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο στόχος είναι να φτάσουμε στις 6.000 μετεγκαταστάσεις τον μήνα, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.
Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα έχουν γίνει γύρω στις 800 μετεγκαταστάσεις και μόλις 241 από την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχει η πρόθεση από την πλειονότητα των κρατών-μελών της ΕΕ να υπάρξουν περισσότερα αποτελέσματα.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος προειδοποίησε ότι «εάν δεν δουλέψει η μετεγκατάσταση, το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει», υπογραμμίζοντας πως τώρα όλα τα hotspot έχουν τεθεί σε λειτουργία και γίνεται το 100% των καταγραφών.
Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηριχθεί η Ελλάδα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
«Ο διάδρομος έκλεισε, τώρα όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας» δήλωσε από την πλευρά του, ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης και προεδρεύων του Συμβουλίου Κλάας Ντάικχοφ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει το σχήμα μετεγκατάστασης, η επανεγκατάσταση και η αποστολή προσωπικού από τα κράτη μέλη στη Frontex.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί η Τουρκία έτσι ώστε να αναγνωριστεί ως «ασφαλής τρίτη χώρα», ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να ισχύουν τρεις αρχές: να μην υπάρχει κίνδυνος διώξεων, να μην πραγματοποιούνται παράνομες επαναπροωθήσεις και να υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και αναγνώρισης ασύλου σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης.
«Η Τουρκία πληροί τα περισσότερα κριτήρια και η ευρωπαϊκή βοήθεια συμβάλει με τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες και να υπάρχει ασφάλεια για τους πρόσφυγες εκεί» πρόσθεσε.
























































