ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία προκαλεί τη Χεζμπολάχ και το Ιράν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία είπε ότι θα τιμωρήσει οποιονδήποτε ανήκει στη Χεζμπολάχ – την σιιτική λιβανέζικη οργάνωση που στηρίζει το Ιράν στο Λίβανο – εκφράζει συμπάθεια προς αυτήν, την υποστηρίζει οικονομικά ή προστατεύει κάποιο μέλος της.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο SPA, οι σαουδάραβες και οι αλλοδαποί κάτοικοι θα υποστούν “αυστηρές κυρώσεις” σύμφωνα με τους κανονισμούς του βασιλείου και τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, ενώ οι υπήκοοι άλλων κρατών θα απελαθούν.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την απόφαση του Συνδέσμου των Αραβικών Χωρών την Παρασκευή να χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, και εγείρει το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της οργάνωσης, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στο Λίβανο και πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Η Χεζμπολάχ διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ιράν, τον αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στην προσπάθεια για την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει αντιπολιτευτικές οργανώσεις στη Συρία για να ανατρέψει τον Άσαντ και κατηγορεί το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν ώστε να κρατηθεί στην εξουσία πέντε χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής που ασκεί ενάντια στην Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας την ότι κατευθύνει τις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στον Λίβανο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ προειδοποιεί τους Χούτι: «Μετά τις εκλογές – Δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Οι Χούτι βομβαρδίζουν τη Σαουδική Αραβία – Ο Νετανιάχου θέλει να βοηθήσει αλλά ο Πρίγκιπας Διάδοχος είναι διστακτικός

Σαουδική Αραβία: Ο Πρίγκιπας Διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κοιμάται σε οχυρωμένα παλάτια – Δείτε σε βίντεο επίθεση των Χούτι σε αεροδρόμιο

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr