ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Πιθανή η «χαλάρωση» της λιτότητας για την Ελλάδα λόγω προσφύγων

Μοσκοβισί: Πιθανή η «χαλάρωση» της λιτότητας για την Ελλάδα λόγω προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» του συμφώνου σταθερότητας, λόγω του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αφήνει ανοιχτό η Κομισιόν, κατόπιν ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιτρέπει την προσαρμογή «για ένα δεδομένο έτος, των αυξημένων δαπανών που συνδέονται με ασυνήθη γεγονότα, εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις».

Σύμφωνα με την απάντηση του Μοσκοβισί, η Κομισιόν είναι διατεθειμένη «να εξετάσει τη χρήση αυτών των διατάξεων σε σχέση με τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της έκτακτης εισροής των προσφύγων» ενώ διαβεβαιώνει ότι «θα παρακολουθεί επισταμένως την κατάσταση με βάση τα διαπιστούμενα δεδομένα που παρέχονται από τις αρμόδιες αρχές των οικείων κρατών – μελών ώστε να καθορίσει ενδεχόμενα επιλέξιμα ποσά».

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι «αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται κατά την διαδικασία της αξιολόγησης και άρα όποιες αποκλίσεις διαπιστώνονται, θα εφαρμόζονται κατά χώρα, με γνώμονα την ίση μεταχείριση όλων των κρατών – μελών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, αντέχει ακόμη η ΝΔ, πέφτει συνεχώς το ΠΑΣΟΚ

Αλέξης Τσίπρας: «Να βάλουμε το Εμείς πάνω από το Εγώ – Οι Τράπεζες δεν θα ζουν εις υγείαν των κορόιδων»

Αλέξης Τσίπρας: «Θα συνεχίσουμε να χάνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό;» – Ο Τσίπρας κάλεσε σε έγερση της Πολιτικής Αρετής

Αλέξης Τσίπρας: «Η ΕΛ.Α.Σ. της Ελλάδας» – «Σύμβολό μας είναι η πατρίδα μας. ΕΛ.Α.Σ. είναι το όνομά μας»

Αλέξης Τσίπρας: Παλεύω για ισχυρή προοδευτική παράταξη και αποκατάσταση της ισορροπίας του πολιτικού συστήματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...