Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απανωτές εξελίξεις: Οι Γερμανοί καλούν Τόμσεν για εξηγήσεις

Απανωτές εξελίξεις: Οι Γερμανοί καλούν Τόμσεν για εξηγήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απανωτές είναι οι εξελίξεις ύστερα από την αποκάλυψη του διαλόγου ΤόμσενΒελκουλέσκου.

Στο Βερολίνο εκτάκτως μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί ο Πολ Τόμσεν, προκειμένου να έχει συναντήσεις και επαφές με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung».

Μείζονος σημασίας εκτιμάται πως θα είναι και η συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην Ολλανδία.

Όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος για το MEGA, η εφημερίδα αναφέρει πως στο επίκεντρο των συνομιλιών του Τόμσεν με τη γερμανική κυβέρνηση θα τεθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα συμμετάσχει σε αυτό, γιατί θεωρεί πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, όπως είναι ήδη γνωστό, το Βερολίνο αποφεύγει κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Πολ Τόμσεν αποτελεί “κόκκινο πανί”, μετά και τις αποκαλύψεις των διαλόγων, για την ελληνική κυβέρνηση, που τον θεωρεί ως τον “κακό δαίμονα” στη διαπραγμάτευση, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν είναι ο αρχιτέκτονας αποτυχημένων προγραμμάτων.

Αυτό που σημειώνουν από την κυβέρνηση, όπως μεταδίδει ο Χρήστος Τσιγουρής, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει, εάν κωλυσιεργεί επίτηδες, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η Ελλάδα να φτάσει στο όριο της χρεοκοπίας, προκειμένου να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του Ταμείου ή αν όντως θέλει να βρεθεί λύση.

Θεωρούν, επιπλέον ότι ο κ. Τόμσεν επιδιώκει να λειτουργήσει ως “υπουργός Οικονομικών” και δεν αφήνει περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει η ίδια τον τρόπο με τον οποίο θα συλλέξει τους φόρους.

Για παράδειγμα, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ζητάει τα έσοδα να προέλθουν από το αφορολόγητο και όχι από την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Είναι γνωστές οι απαιτήσεις του, άλλωστε, για περικοπές σε μισθούς, κύριες συντάξεις, για τα εργασιακά και για τις απολύσεις, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άνγκελα Μέρκελ: Φταίμε όλοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Νέοι με κατάθλιψη προτιμούν την Τεχνητή Νοημοσύνη αντί τους ειδικούς

Γερμανία: Το άκρως απόρρητο σχέδιο πολέμου κατά της Ρωσίας και η επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

Συμφωνία Ουκρανίας-ΔΝΤ για πρόγραμμα 8,2 δισ. δολαρίων

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η όποια συμφωνία δεν θα πρέπει να παρακάμπτει τους Ευρωπαίους και τους Ουκρανούς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...