Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Το δίλημμα της Μέρκελ για την Ελλάδα

Handelsblatt: Το δίλημμα της Μέρκελ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εστιάζει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, κάνοντας λόγο για δίλημμα της Μέρκελ για τα επόμενα βήματα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, υποστηρίζει ότι «η καγκελάριος χρειάζεται το ΔΝΤ, απορρίπτει όμως τις απαιτήσεις του».

«Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν συμφωνούν όμως ούτε μεταξύ τους. Οι διαφορές ήρθαν στο προσκήνιο στο Βερολίνο», τονίζει το δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αδύνατο, την ώρα που η Λαγκάρντ τόνισε εκ νέου την ανάγκη της βιωσιμότητας του χρέους.

«Ειδικά το μισητό στην Ελλάδα ΔΝΤ θέλει να ελαφρύνει τους όρους λιτότητας για την κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα, κατά τη γνώμη του, ρεαλιστικό επίπεδο. Αυτό καλούνται να το πληρώσουν οι Ευρωπαίοι παρέχοντας ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Για τη Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε θα ήταν δύσκολο να «πουλήσουν» κάτι τέτοιο στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

Από την άλλη πλευρά όμως η καγκελάριος επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε αυτό επιμένει και η κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης. (…) Η ομοσπονδιακή βουλή πρέπει να εγκρίνει πιθανή ελάφρυνση χρέους» τονίζει η Handelsblatt.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιές χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιές συνεχίζουν

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...