ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποσταθεροποιείται ξανά (και) η Αίγυπτος; (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλης έκτασης κινητοποιήσεις κατά του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στο Κάιρο, με αφορμή την απόφασή του να παραχωρήσει δύο νησιά της Ερυθράς Θάλασσας στη Σαουδική Αραβία, με τους διαδηλωτές να ζητάνε την άμεση παραίτηση τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ιδίου.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να παραχωρήσει τα νησιά Τιράν και Σαναφίρ, των οποίων έχει τον έλεγχο για περισσότερες από έξι δεκαετίες, με την εν λόγω συμφωνία να υπογράφεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σαουδάραβα βασιλιά, Σαλμάν, στη χώρα.

Οι έντονες αντιδράσεις του αιγυπτιακού λαού καταδεικνύουν την πτώση της δημοτικότητας του, ο οποίος δείχνει να μη μπορεί να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, με την κοινωνία παράλληλα να μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είχε προκαλέσει ξανά την οργή του λαού της χώρας, καθώς είχε προβεί σε τεράστιες σπατάλες για προσωπικό του όφελος, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι βιώνουν άθλιες συνθήκες φτώχειας και πείνας. Η διαδήλωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη των δύο τελευταίων ετών που έζησε η Αίγυπτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκική πολεμική βιομηχανία εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου – Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr