ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,


















































Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης της Ε.Ε στη νότια κεντρική Μεσόγειο εντός των χωρικών υδάτων στη Λιβύη, ζήτησαν Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία από τους εταίρους στην Ε.Ε εάν υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Τρίπολη.
Στόχος είναι να ανασχεθεί ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων και να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη.
Η επέκταση της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης είναι η μία πτυχή του υπό κατάρτιση ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης της Λιβύης, το οποίο θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κατά τη διάρκεια δείπνου στο Λουξεμβούργο. Υπάρχει ενδεχόμενο να συμπεριλάβει την επιστροφή της Ε.Ε. στη χώρα με τη χορήγηση βοήθειας 100 εκατομμυρίων ευρώ.
«Είναι απολύτως αναγκαίο να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της Λιβύης, την ασφάλεια των Λίβυων, αλλά και των συνόρων» της χώρας αυτής, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, που βρέθηκε στη Τρίπολη το Σαββατοκύριακο.
Αναφερόμενος στο εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη το 2011, ο λ. Ερό τόνισε ότ «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε τη δράση των διακινητών ανθρώπων και του λαθρεμπορίου όπλων».























































