Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αν γίνει Brexit το Grexit θα είναι βέβαιο”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα αυξηθεί κατακόρυφα η πιθανότητα ενός Grexit, εκτιμά σε έκθεση της η ομάδα του Economist Intelligence Unit.

Η παραπάνω έκθεση των αναλυτών αφορά τις προβλέψεις τους για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της ΕΕ, την επόμενη 5ετία.

Η ομάδα προβλέπει πως η αβεβαιότητα που θα ακολουθήσει μετά την εθελούσια έξοδο του νησιού από την Ένωση, θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία στην ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία, η οποία σε συνδυασμό με την προσφυγική κρίση που ταλανίζει την χώρα, θα συμβάλει σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα.

«Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η ελληνική κυβέρνηση είναι και πάλι στα μαχαίρια με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τους όρους της συμφωνίας διάσωσης μπροστά από μία μεγάλη αποπληρωμή χρέους τον Ιούλιο προς την ΕΚΤ. Ο κίνδυνος να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα σε σοβαρή κρίση είναι μεγάλος», σχολιάζουν οι αναλυτές, καταλήγοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συμβεί αναπόφευκτα την επόμενη 5ετία, αλλά σε περίπτωση Brexit αυτό θα συμβεί σίγουρα νωρίτερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της στρατιωτικής βάσης Ντιέγκο Γκαρσία

Η Βρετανία έδωσε «πράσινο φως» στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων σε επιχειρήσεις για τα Στενά του Ορμούζ

Σκωτία: Δύο συλλήψεις για απόπειρα εισβολής σε ναύσταθμο με πυρηνικά υποβρύχια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...