Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντράγκι κάνει ευθεία επίθεση στον Σόιμπλε

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Είμαστε ανεξάρτητοι απέναντι στα κράτη – μέλη. Είχαμε μια συζήτηση για αυτό σήμερα και το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της ΕΚΤ”.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Μάριο Ντάγκι στα πυρά που δέχεται από τη Γερμανία και τον Β. Σόιμπλε για τα χαμηλά επιτόκια.

“Έχουμε εντολή να διατηρήσουμε την σταθερότητα των τιμών για όλη την Ευρωζώνη και όχι μόνο για την Γερμανία”, απάντησε ο κ. Ντράγκι σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η ΕΚΤ από την Γερμανία. “Η εντολή μας απορρέει από την συνθήκη και τον νόμο και όχι τους πολιτικούς”, υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πώς τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα για σημαντικό διάστημα και αρκετά μετά από το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως οι αγορές στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τον Μάρτιο του 2017 και μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι για τον πληθωρισμό.

Επισήμανε επίσης πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι αγορές εταιρικών ομολόγων.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η αβεβαιότητα γύρω από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει, προσθέτοντας πως πρέπει να διατηρηθεί η επεκτατική νομισματική πολιτική.

Παράλληλα, τόνισε πως η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχει στην κατοχή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ο «θρίαμβος» του Eurogroup

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δεύτερο πρόγραμμα δανείων SAFE για αμυντικά έργα, σύμφωνα με πηγές

Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...