ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρώπη χρηματοδοτεί το φασισμό: πάνω από 2,5 εκατ. από το 2014

Η Ευρώπη χρηματοδοτεί το φασισμό: πάνω από 2,5 εκατ. από το 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ τη διετία 2014-2015 και 600.000 μέσα στο 2016 έχουν λάβει τα φασιστικά κόμματα της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo, και παρά τις  υποσχέσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για «να μην επιδοτούνται αντιδημοκρατικά κόμματα».

Υπενθυμίζεται πως η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ανασταλεί εξαιτίας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Jail Golden Dawn, που επικαλείται την έρευνα του ιδρύματος Expo με τίτλο: «Πάνω από εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις της ΕΕ χορηγούνται σε φασίστες», με διάταξη που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις 22/10/2014, αποφασίστηκε ότι οι νέοι κανόνες δεν θα τεθούν σε ισχύ παρά μόνο από τις αρχές του 2017.

Όπως σημειώνεται, είναι το «παραθυράκι» που αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή και η ομάδα των ακροδεξιών κομμάτων «Alliance for Peace and Freedom» (APF) ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνο το 2016 με 600.000 ευρώ.

Μέρος αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη τον Μάη του 2016, με οργανωτή το Europa Terra Nostra (Ευρώπη Δική μας Γη), που παρουσιάζεται ως «ίδρυμα» του APF.

Πρόεδρος της ομάδας APF είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Φιόρε, επικεφαλής της φασιστικής οργάνωσης Forza Nuova, και αντιπρόεδροι ο υπόδικος της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού British National Party, Νικ Γκρίφιν (σημ: σήμερα επικεφαλής του Κόμματος Βρετανική Ενότητα).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιπλέον 500 Ιταλοί αλεξιπτωτιστές στο Μιλάνο για την αντιμετώπιση μπαχαλάκηδων

Το τέλος της Ευρώπης ή το τέλος των ψευδαισθήσεών της;

Κοινή δήλωση των 27 της ΕΕ για το πειρατικό τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο, δεν επιφέρει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη»

Ντούμπραβκα Σούιτσα: «Είναι άκυρο και ανίσχυρο» το ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Ευρωπαϊκή έρευνα κατά της Booking.com για διαδικτυακές απάτες – Κινδυνεύει με πρόστιμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...