ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σύροι έπιασαν 25 τόνους φάρμακα που έστειλε η Τουρκία στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Σύροι έπιασαν 25 τόνους φάρμακα που έστειλε η Τουρκία στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας ανακοίνωσαν ότι έπιασαν ένα φορτίο γεμάτο ιατρικές προμήθειες κοντά στο Χαλέπι, το οποίο προερχόταν από την Τουρκία και είχε προορισμό την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Russia Today την Παρασκευή, ο Χουσεΐν Αλ Ομάρ, συνταγματάρχης των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας, είπε ότι το φορτηγό ήταν φορτωμένο με 25 τόνους φαρμάκων και νοσοκομειακών προμηθειών. Εισήλθε στη Συρία από την Τουρκία, από το βορειοδυτικό συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Αλ Χάουα.

farmaka2

Το φορτηγό είχε τελικό προορισμό τη Μοσούλη, τη ντε φάκτο “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Ομάρ το φορτηγό οδηγούνταν από δύο τζιχαντιστές μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

farmaka3

“Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους τρομοκράτες, ιδιαίτερα το Ισλαμικό Κράτος, με φάρμακα, εφόδια, ακόμα και με όπλα”, δήλωσε ο αξιωματικός των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το φορτίο που πιάστηκε από του Σύρους θα παραδοθεί στο νοσοκομείο του Χαλεπιού, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από πρόσφατη επίθεση τζιχαντιστών.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εκπαίδευσε και εξόπλισε τζιχαντιστές συμμορίες που δρουν στη Συρία και ότι στο παρελθόν τους άφηνε να εισέρχονται ανενόχλητοι στη Συρία.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πετρελαίου σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Στο εδώλιο ο πρώην Μεγάλος Μουφτής της Συρίας

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr