ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα σχόλια της Κομισιόν για την κλήση σε απολογία των Ευρωπαίων του ΤΑΙΠΕΔ

Τα σχόλια της Κομισιόν για την κλήση σε απολογία των Ευρωπαίων του ΤΑΙΠΕΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος, κάποιων εξασφαλίσεων υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σχολιάζοντας το γεγονός ότι έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ κλήθηκαν σε απολογία από τον εισαγγελέα Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι από έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη».

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε νωρίτερα στο ΑΜΠΕ, πως στους κόλπους των Βρυξελλών υπάρχουν ανησυχίες ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα, κανένα στέλεχος των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα επιθυμεί να αποσταλεί στην Ελλάδα και έτσι θα υπονομευθεί η επιτυχία τoυ νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Γι’ αυτό, το Eurogroup ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αντίστοιχες διώξεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Νικόλας Φαραντούρης για τουρκικά «θαλάσσια πάρκα»: «Βλέπουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” να παίρνει, μέρα με τη μέρα, σάρκα και οστά»

Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης – Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και ορθό λόγο

Αλέξης Τσίπρας: «Το ζήτημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα» – «Δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία του προβλήματος»

Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...