ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Σε βαθιά κρίση η Ευρώπη – H Ελλάδα χρειάζεται θεσμική αναδιοργάνωση

Tσίπρας: Σε βαθιά κρίση η Ευρώπη – H Ελλάδα χρειάζεται θεσμική αναδιοργάνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ΕΕ που έχει ανοιχτά τα σύνορά της στη λιτότητα αλλά κλειστά στους πρόσφυγες, αυτή η Ευρώπη που μόνη της απομειώνει τη συνοχή της είναι μία Ευρώπη σε βαθιά κρίση και δεν μπορεί να πείσει τους λαούς της ότι έχουν συμφέρον να τη στηρίξουν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητώντας νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα θεσμική αναδιοργάνωση της ήδη ελαστικής αγοράς εργασίας και όχι την πλήρη ισοπέδωσή της, τονίζοντας ότι τα κοινωνικά δικαιώματα καμιά φορά υπονομεύονται και από τους ίδιους τους εγγυητές τους.

«Οι πολιτικές απορρύθμισης μέσω των μνημονίων ωθούν τα κράτη μέλη ακόμα και σε παραβίαση των κοινωνικών υποχρεώσεών τους», ανέφερε.

“Η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν είναι εγγυημένα τα κοινωνικά δικαιώματα”

Προειδοποίησε ότι η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν είναι εγγυημένα τα κοινωνικά δικαιώματα και ζήτησε ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης να μετατραπεί από κείμενο συστάσεων σε κείμενο δράσεων καθώς «η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν είναι εγγυημένα τα κοινωνικά δικαιώματα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...