ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μέγαρο Μαξίμου, Οικονομική Κρίση,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του 2008. Η πολιτική αυτή είναι που τρέφει τον απομονωτισμό και τον εθνικισμό», είναι η εκτίμηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το δημοψήφισμα που ανέδειξε το Brexit.
Πλέον φαίνεται, μετά τις εξελίξεις του δημοψηφίσματος, να δημιουργούνται δύο αντίθετοι δρόμοι για να επιλέξουν οι χώρες- μέλη, εκτιμά η κυβέρνηση.
Οι δρόμοι αυτοί θα είναι είτε η κλιμάκωση και επιτάχυνση αυτής της πολιτικής που οδήγησε στο Brexit, είτε θα αλλάξει η ατζέντα προκειμένου οι λαοί της Ευρώπης να πειστούν ότι έχουν λόγους και είναι προστατευμένοι μέσα στην ΕΕ.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κυβέρνηση εκτιμά, επίσης, ότι η Ελλάδα, στο πολιτικό πεδίο μπορεί να έχει ρόλο, καθώς ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει αλλαγή ατζέντας στην Ευρώπη.
Στο κλίμα αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο με ενδιαφέρον αναμένει τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα.
Δεν αποκλείεται δε, ενόψει της Συνόδου, να υπάρξουν κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες για επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στο οικονομικό πεδίο, η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, με βασική μέριμνα, το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία να μην διακυβεύσει την πορεία σταθεροποίησης στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, πολλώ δε μάλλον που έχουν δρομολογηθεί επενδυτικά σχέδια και πολιτικές για τη στροφή στην ανάπτυξη.























































