ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: Οι διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία θα παραμείνουν σε ισχύ

Ολάντ: Οι διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία θα παραμείνουν σε ισχύ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο  πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε την Τετάρτη ότι η Βρετανία θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» των δύο πλευρών, εφόσον επιθυμεί να διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά.

Σε δηλώσεις του μετά την άτυπη σύνοδο των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι αμυντικές και ενεργειακές συμφωνίες με τη Βρετανία θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την αποχώρησή της, φέρνοντας ως παράδειγμα το σχέδιο κατασκευής του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Χίνκλεϊ Πόιντ.

Σε ισχύ θα παραμείνει και η διμερής συμφωνία (Γαλλίας-Βρετανίας) για τα σύνορα των δύο χωρών αφού, όπως είπε, «δεν έχει νόημα» να τερματιστεί.

“Xώρες – μέλη  θα πρέπει να αυξήσουν ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις τους”

Στο μεταξύ, σημείωσε, οι άλλες χώρες-μέλη πιθανότατα θα πρέπει να αυξήσουν τις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις τους για να αντισταθμίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στην ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας, ο Ολάντ είπε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην πρόβλεψή της για το 2017, προσθέτοντας ότι η ελεγκτική αρχή της χώρας πάντοτε εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr