Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bόζεμπεργκ: Η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Bόζεμπεργκ: Η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. , παρά το Brexit, βλέπει η Ελίζα Βόζεμπεργκ. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής της ΝΔ , και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό και η εφαρμογή του θα μπορούσε και να αδρανήσει.

Όπως ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ, αν ο πρωθυπουργός που θα εκλεγεί δεν ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το δημοψήφισμα, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι Μπόρις Τζόνσον δεν θα θέσει υποψηφιότητα. «Αυτό είναι η νομική πτυχή. Η πολιτική πτυχή θα είναι στη βούληση και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης κανείς δεν ξέρει», είπε η ελληνίδα ευρωβουλευτής.

«Τυχόν αποχώρηση θα ενδυναμώσει τις φωνές των ευρωσκεπτικιστών»

Αναφερόμενη στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στην ΕΕ σε περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας, εκτίμησε ότι το Brexit θα επηρεάσει πρώτα απ’ όλα το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά– από ενωμένο, την επόμενη μέρα θα μετατραπεί σε διαιρεμένο και διχασμένο, ενώ σ΄ ό,τι αφορά την Ελλάδα η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για τους Έλληνες φοιτητές, αλλά κυρίως για τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

«Τυχόν αποχώρηση θα ενδυναμώσει τις φωνές των ευρωσκεπτικιστών», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις σε επίπεδο πολιτικό και θα αναιρεθεί στην πράξη το Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...