ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Καταθέσεις, Καταθέσεις Εξωτερικού, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πληροφορίες ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα καταργηθούν τα capital controls για όλες τις καταθέσεις που θα γίνονται στο εξής διαρρέονται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι πολίτες που θα καταθέτουν χρήματα στις τράπεζες, από την ημέρα που θα ισύσει η νέα αυτή ρύθμιση θα μπορούν να τα σηκώνουν χωρίς τον σημερινό περιορισμό των 420 ευρώ εβδομαδιαίως.
Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει ώστε να επιστραφούν χρήματα στις τράπεζες που σήμερα βρίσκονται εκτός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κρυμμένα σε σπίτι ή σε θυρίδες.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το μέτρο αυτό έχει συμφωνήσει και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από τους θεσμούς, με την ΕΚΤ και την Κομισιόν να μην έχουν εκφράσει διαφωνίες.
Παράλληλα ενδέχεται να αυξηθεί και το όριο των εβδομαδιαίων αναλήψεων , αλλά και να προωθηθεί δέσμη μέτρων περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, που θα αφορούν κυρίως τις επιχειρήσεις, τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και τις μεταβιβάσεις χρημάτων στο εξωτερικό.























































