ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Φίλης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οργισμένη απάντηση δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με αφορμή δημοσιεύματα για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αλλάζει το κριτήριο απονομής υποτροφιών στους προπτυχιακούς φοιτητές, χαμηλώνοντας το όριο βαθμολογίας στο «Λίαν καλώς».
«Δίνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποτροφίες στους φοιτητές μέσω του ΙΚΥ και αντιδρούν γιατί διευρύνουμε τα κριτήρια, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας», σημειώνει ο υπουργός Παιδείας.
Για το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και όσους υποστηρίζουν ότι το υπουργείο «κόβει τα βιβλία από τους φοιτητές» ο υπουργός απαντά ότι «αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ως υπέρμαχοι του σπάταλου κράτους».
Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι με τους ελέγχους στην ιδιωτική εκπαίδευση το υπουργείο επιχειρεί «να κλείσει τα ιδιωτικά σχολεία» ο κ. Φίλης σημειώνει πως «αν δεν το κάναμε, θα μας κατηγορούσαν ότι αδρανούμε ή ότι καλύπτουμε παρατυπίες όπως τα πλαστά πτυχία».
«Προωθούμε ώριμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό το μόνιμο προσωπικό και αντιδρούν με μοναδικό επιχείρημα ότι ετοιμαζόμαστε δήθεν να μειώσουμε δραματικά τις προσλήψεις αναπληρωτών. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε –δικαίως– για αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση των πόρων. Αλήθεια, τι θέλουν επιτέλους;», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Φίλη.
























































