Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δρίτσας: Σε εγρήγορση για την Τουρκία και το προσφυγικό

Δρίτσας: Σε εγρήγορση για την Τουρκία και το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες αλλά όχι σε σημείο που να οδηγείται κανείς σε συμπεράσματα επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

“Είμαστε σε εγρήγορση, παρακολουθούμε, καταγράφουμε τα δεδομένα, αριθμητικά και ποιοτικά, αλλά δεν έχουμε ένα νέο τοπίο. Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, δεν έχουμε ροές που να δημιουργούν νέα δεδομένα εντελώς διαφορετικά” σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αυτό που θέλουν είναι να πάνε στην Ευρώπη, και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν πάντα χώρα διέλευσης.

Επομένως αυτό εξακολουθεί να ισχύει τώρα που έχουν κλείσει όλοι οι δίοδοι και τα σύνορα. Αυτό επηρεάζει και τη συμπεριφορά των ίδιων των προσφύγων και των μεταναστών. Εμείς πάντως δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει να έχουμε εγρήγορση και την έχουμε, και σχεδιάζουμε την πολιτική μας με βάση όλα τα ενδεχόμενα” προσθέτει.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, δηλώνει ότι η κριτική της είναι ανεύθυνη, αβάσιμη και ατεκμηρίωτη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή εντάσσεται στην αποδόμηση του αντιπάλου.

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει προσπάθειες να στηρίξει την ελληνική κοινωνία που έχει καταρρεύσει λόγω της εξάχρονης εφαρμογής του Μνημονίου, δηλώνει ο υπουργός, ενώ απαντώντας σε παρατήρηση ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο Μνημόνιο ο κ. Δρίτσας προσθέτει ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι το κλείσιμο.

Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι αναγκαίος συμβιβασμός προκειμένου να διατηρηθεί μια στοιχειώδης σταθερότητα και να ξαναπάρει μπρος η μηχανή, τονίζει και προσθέτει: «Δεν είμαστε μάγοι αλλά έχουμε σχέδιο, επιμονή, πείσμα και εντιμότητα. Δεν λέμε στον ελληνικό λαό ότι θα λυθούν όλα δια μαγείας, αλλά πραγματικά είμαστε σε μια πορεία αναθέρμανσης της οικονομίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...