ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάουκ: “Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Τουρκία”

Γκάουκ:  “Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Τουρκία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία δεν θα επιτρέψει εκβιασμούς από την Τουρκία, για να συνεχίσει να διαπραγματεύεται, ξεκαθάρισε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της χώρας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος στήριξε την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Γερμανία παραμένει ισχυρή και σε καμία περίπτωση «ένα καράβι που βυθίζεται».

«Θα μπορούσα πολλές φορές να πω για αρκετούς ισχυρούς του κόσμου ότι δεν θα έπρεπε να είναι εταίροι μας. Αλλά πρόκειται και για χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις και με τις οποίες πρέπει να διαπραγματευτούμε.

Πρέπει να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι οι πράξεις που ξεκίνησε ο Πούτιν δικαίως απορρίφθηκαν και χειριζόμαστε πολύ επικριτικά αυτές τις αποφάσεις και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Αλλά διαπραγματευόμαστε μαζί του. Και έτσι θα είναι και με την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Γκάουκ σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο ZDF.

«Χρειαζόμαστε, με κάθε σαφήνεια, να πούμε ότι δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Τουρκία», συνέχισε ο κ. Γκάουκ, αναφερόμενος στη συμφωνία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα επισκεπτόταν και πάλι την Τουρκία, όπου το 2014 είχε ασκήσει ευθέως κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, ο κ. Γκάουκ εξήγησε ότι δεν μπορεί κανείς να αποσιωπά ή να κρύβει τις αξίες του όταν βρίσκεται σε μια ξένη χώρα όπως η Τουρκία ή η Κίνα, «μόνο και μόνο για να μην ενοχλήσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλή τραγωδία με μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο: Πνίγηκαν 12 άτομα μεταξύ τους ένα βρέφος

Γερμανία: Τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα κοντά σε σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο

Το Τουρκικό Πρόβλημα ως εμπόδιο στην λύση του Κυπριακού

Αμερικανός Γερουσιαστής: «Τραμπούκικη συμπεριφορά» της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο

Πυρηνικός Σταθμός Ακούγιου: Η ρωσική Rosatom στοχεύει σε έναρξη λειτουργίας του τουρκικού αντιδραστήρα έως το τέλος του έτους – Αναζητά επενδυτές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr