Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τρεις πυλώνες της σύσκεψης στο Μαξίμου – Τι λένε για τις άδειες

Οι τρεις πυλώνες της σύσκεψης στο Μαξίμου – Τι λένε για τις άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τρεις βασικούς άξονες κινήθηκε η άτυπη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε ξεκινήσει στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 11 το πρωί.

Στο μικροσκόπιο της σύσκεψης βρέθηκαν το κλείσιμο της αξιολόγησης, το ζήτημα που έχει ανακύψει με την εκκλησία και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών, μετά και την απόσυρση Καλογρίτσα από τη διαδικασία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα (ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Τετάρτη) και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα σχεδίου νόμου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση με τη σύμφωνη γνώμη και των πιστωτών και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και θα εκταμιευτεί κανονικά η υποδόση, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα του διαγωνισμού. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται η δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός της διαδικασίας.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί τι τίμημα.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σημερινή εξέλιξη με την αποχώρηση Καλογρίτσα αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την άδεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...