ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γέννα, Ιορδανία, Μωρό,

Ο μικρός Αμπραχίμ που ήρθε πριν από πέντε μήνες στη ζωή δεν έχει δύο βιολογικούς γονείς όπως είθισται αλλά…. τρεις και συγκεκριμένα έχει δύο βιολογικές μητέρες και έναν πατέρα.

Θα διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους πολίτες του κόσμου

Σύμφωνα με το περιοδικό New Scientist, η γέννηση του Αμπραχίμ Χασάν θεωρείται «επαναστατική» ωστόσο, αναμένεται να διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους πολίτες του κόσμου, καθώς η τεχνική που ακολουθήθηκε έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο παρελθόν.

Γονείς του παιδιού είναι οι Ιμπτισάμ Σαμπάν και Μαχμούντ Χασάν από την Ιορδανία, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί εδώ και 20 χρόνια

Η μητέρα του Αμπραχίμ μεταφέρει το γονίδιο μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, του συνδρόμου Leigh ο οποίος επιτίθεται στο νευρικό σύστημα και οδηγεί στο θάνατο μέσα σε ελάχιστα χρόνια.

Λόγω του συγκεκριμένου συνδρόμου, οι γονείς του μικρού έχασαν τα δύο πρώτα τους παιδιά. Για το λόγο αυτό ζήτησαν τη βοήθεια από Αμερικανούς ερευνητές του κέντρου αναπαραγωγής New Hope στη Νέα Υόρκη.

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζον Ζάνγκ και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μία μέθοδο δημιουργώντας πέντε έμβρυα, εκ των οποίων μόνο το ένα αναπτύχθηκε φυσιολογικά.

Αφαίρεσαν τον πυρήνα ωαρίου της Σαμπάν και το αντικατέστησαν με τον πυρήνα ωαρίου άλλης γυναίκας, με αποτέλεσμα το μεν πυρηνικό DNA να ανήκει στη βιολογική μητέρα του παιδιού και το μιτοχονδριακό DNA στη δότρια.

Μέχρι στιγμής, ο Αμπραχίμ είναι απολύτως υγιής και δεν έχει εμφανίσει σημάδια της θανατηφόρου νόσου.

Η μέθοδος αυτή δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και έτσι, ο Ζανγκ και η ομάδα αναγκάστηκαν να μεταβούν στο Μεξικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα ιορδανικά σχολεία συνεχίζουν να διδάσκουν αντισημιτικό υλικό, αποκαλύπτει έκθεση παρακολούθησης

«Οι εχθροί μας επιδιώκουν να εισβάλουν»: Ο Νετανιάχου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες ενίσχυσης της άμυνας στα σύνορα με την Ιορδανία

Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας: «Ανησυχία για τη Μ. Ανατολή»

Η Ιορδανία αποκαλύπτεται ως «μυστικός εταίρος» στον πόλεμο κατά του Ιράν

Ο απολογισμός της Λευκωσίας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής – Χριστοδουλίδης: «Είμαι περήφανος για τη χώρα μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr