ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία για το Χαλέπι

Οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία για το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να διακόψουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία στο συριακό εάν η Μόσχα δεν σταματήσει την επίθεση του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι απείλησαν οι ΗΠΑ, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών τους, Τζον Κέρι.

Το μήνυμα μετέφερε ο κ. Κέρι στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί τη Μόσχα υπεύθυνη για την κατάσταση στο Χαλέπι, μεταξύ άλλων και για τη χρήση εμπρηστικών βομβών σε αστικό περιβάλλον, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι.

Το Χαλέπι είναι μια πόλη μοιρασμένη στη μέση. Η κυβέρνηση ελέγχει τις δυτικές συνοικίες και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τις ανατολικές.

Τις τελευταίες ημέρες το ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίζεται σφόδρα ενώ η κυβέρνηση της Συρίας και οι σύμμαχοί της ετοιμάζουν μεγάλη χερσαία επίθεση για την κατάληψη των ανατολικών συνοικιών της πόλης και την ολοκληρωτική ήττα των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες με αποτέλεσμα από τους κυβερνητικούς και ρωσικούς βομβαρδισμούς να σκοτώνονται πολίτες.

Στο περικυκλωμένο από τους κυβερνητικούς ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχουν “αντάρτες” παρά μόνο τρομοκράτες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Δύση (που επίσης ευθύνεται για εκατόμβες νεκρών αμάχων στη Συρία) δεν θέλει το Χαλέπι να περάσει πλήρως υπό κυβερνητικό έλεγχο και επικαλείται “εγκλήματα πολέμου” για να σταματήσει η επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν: Έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες η Ρωσία, αλλά υπό τους όρους της – «Η Δύση προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον μας»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

ΗΠΑ: Προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο για 60 ημέρες με «παράθυρο» χρηματοδότησης των Φρουρών της Επανάστασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr