ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος πρώην πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Μπαν Κι Μουν στην προεδρία του ΟΗΕ

Ποιος πρώην πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Μπαν Κι Μουν στην προεδρία του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός Αντόνιο Γκουτέρες πρόκειται και τυπικά να αναδειχθεί νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, καθώς στην τελευταία διαδικασία εκλογές στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν βρέθηκε καμία αρνητική ψήφος για το πρόσωπό του, από τα 5 μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα βέτο.

O Γκουτέρες πήρε 13 “ενθαρρυντικές ψήφους”

Συγκεκριμένα, στα ψηφοδέλτια που δόθηκαν στους εκπροσώπους των 15 χωρών-μελών του σώματος, ο Γκουτέρες πήρε 13 “ενθαρρυντικές ψήφους” δύο “ουδέτερες ψήφους” ενώ κανένας δεν έδωσε “αποθαρρυντική ψήφο”.

Ο ρώσος προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας Βιτάλι Τσούρκιν, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίσημη ψηφοφορία.

Στο πρακτικό μέρος της διαδικασίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να εγκρίνει με τουλάχιστον 9 θετικές ψήφους και καμία αρνητική, την υποψηφιότητα του Αντόνιο Γκουτέρες, σε ένα ψήφισμα που θα αποτελέσει την πρόταση του σώματος προς τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, η οποία με πλειοψηφία των 2/3 θα πρέπει να εγκρίνει την τοποθέτησή του στην ηγεσία του παγκόσμιου οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε κατηγορηματικά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία

«Άκυρο και ανυπόστατο»: Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό ψευδομνημόνιο

Κοινή δήλωση των 27 της ΕΕ για το πειρατικό τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο, δεν επιφέρει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη»

Οι ΗΠΑ αναζητούν έναν υποψήφιο για Γενικό Γραμματέα ικανό να μετασχηματίσει εκ θεμελίων τον ΟΗΕ

ΟΗΕ: 694.392 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2025

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr