ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καταθέσεις Εξωτερικού, Υπουργείο Οικονομικών,


















































Πολύνεκρη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία
Ελληνική και Ισραηλινή ΦΩΤΙΑ στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος - Σε τρόμο οι νεοθωμανοί πειρατές (βίντεο)
Η Αίγυπτος είπε στην Τουρκία να... ρίξει το ψευδομνημόνιο με τη Λιβύη στα σκουπίδια
Οι Έλληνες της Μέσης Ανατολής καλούν τον Μητσοτάκη να μεταβεί στην Ιορδανία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία: «Μια
Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας υπό αμερικανική διαμεσολάβηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών έφτασε πριν από 10 ημέρες, ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα, η νέα λίστα με τους 475 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας.
Πρόκειται για τη λίστα, την ύπαρξη της οποίας ανακοίνωσε χθες πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.
Η λίστα, αμέσως μετά την παραλαβή της, εστάλη στους οικονομικούς εισαγγελείς για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου.
Αυτή αφορά λογαριασμούς καταθέσεων του 2010 σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, ενώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στον κατάλογο περιλαμβάνονται ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.
Τα επόμενα βήματα του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά τη λίστα των 475 Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού είναι τα ακόλουθα:
Σε πρώτη φάση, θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές Αρχές.
Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η διασταύρωση των εισοδημάτων, τα οποία οι συγκεκριμένοι καταθέτες έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια με το ύψος των καταθέσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους.
Εκτιμάται ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που θα γίνουν θα είναι διαθέσιμα στον επόμενο ένα – ενάμιση μήνα.
























































