ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “πήρε” ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Ποιους αποκάλεσε “απαράδεκτους” και “αναντίστοιχους”

Τα “πήρε” ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Ποιους αποκάλεσε “απαράδεκτους” και “αναντίστοιχους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποτελεσματική» αλληλεγγύη στο προσφυγικό, έναντι «ευέλικτης» ή «κατ’ επιλογήν» αλληλεγγύης ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας παράλληλα -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ότι «η Ελλάδα κουβαλά όλο το βάρος της Ευρώπης στο προσφυγικό».

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι από τις 66.000 θέσεις μετεγκατάστασης από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε., έχουν υλοποιηθεί μόνο 5.200.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται «αποτελεσματική αλληλεγγύη» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και όχι «ευέλικτη αλληλεγγύη», η οποία ερμηνεύεται ως «αλληλεγγύη κατ’ επιλογή».

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλους και όχι μόνο από αυτούς που είναι σε αδύνατη θέση.

«Δεν κάναμε τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για να σφραγίσουμε τη ροή των προσφύγων, αλλά για να αντικαταστήσουμε τις παράνομες ροές με νόμιμες. Αν κάποιοι θέλουν να σφραγίσουν τις προσφυγικές ροές, τότε είναι αναντίστοιχοι με τις κοινές μας αρχές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «απαράδεκτη», διότι δεν δίνει προοπτική κατανομής αλλά επιβαρύνει τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι χρειάζεται να δοθεί σαφής απάντηση στην Τουρκία για το θέμα της βίζας, για να μην δίνονται αφορμές στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της τήρησης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να προωθηθεί η απελευθέρωση της βίζας με εκπλήρωση των κριτηρίων, «όχι όμως με δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Κύπρο».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί την Παρασκευή (21/10) στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) με το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και στις 10.30 π.μ. με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ώρα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Παλεύω για ισχυρή προοδευτική παράταξη και αποκατάσταση της ισορροπίας του πολιτικού συστήματος

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η νίκη της δημοκρατικής παράταξης και της ίδιας της Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς στην ΕΛ.Α.Σ.: Νέος κύκλος, νέο κόμμα, νέα πρόσωπα, ίδιες αξίες

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Αλέξης Τσίπρας: «Θέλουμε να είμαστε κυβερνώσα αριστερά και όχι αριστερά της διαμαρτυρίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...