Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή μπλόκαραν τη συγκρότηση ΕΣΡ

ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή μπλόκαραν τη συγκρότηση ΕΣΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άκαρπη κατέστη και η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τροποποιημένη εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 4/5.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Νίκος Βούτσης δέχθηκε το αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν επέμεινε στο όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Ως αντιπρόεδρο πρότεινε τελικώς τον Νίκο Κιάο και τον κ. Μουλόπουλο ως μέλος του ΕΣΡ.

Και αυτή η εισήγηση του προέδρου της Βουλής δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία 4/5 καθώς μόνον 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης είχε αποσύρει την αρχική εισήγησή του με προτεινόμενο για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι η πρόταση στο πρόσωπο του πρέπει να παραμείνει μόνο εφόσον ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναστασοπούλου σε Πορτοσάλτε: «Όχι, Άρη μου, αυτό θα το πάρεις πίσω, δεν θα το απευθύνεις σε μένα, όχι!»

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης – Τέλος εποχής για την ελληνική τηλεόραση

Η Μοσάντ χαρακτηρίζει το Κατάρ πηγή πολεμικής υποκίνησης

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ σε ηλικία 73 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...