Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα “παίζονται” στις αμερικανικές εκλογές – Θα είναι θρίλερ μέχρι τέλους

Όλα “παίζονται” στις αμερικανικές εκλογές – Θα είναι θρίλερ μέχρι τέλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέντε ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το δημοσκοπικό προβάδισμα της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον μοιάζει και πάλι επισφαλές, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, έναντι του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στις έρευνες σημειώνουν ότι έχουν ξεκαθαρίσει την άποψή τους για τους δύο υποψηφίους και οι τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις που αφορούν και για τους δύο δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στο ποιον θα επιλέξουν τελικώς.

Τα ποσοστά των δύο υποψηφίων, με βάση τις έρευνες, δείχνουν την κ. Κλίντον να κυμαίνεται κοντά στο 45%, ενώ τον κ. Τραμπ στο 42%. Η διαφορά των δύο υποψηφίων, πάντως, βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

Ο υποψήφιος του Ελευθεριακού Κόμματος (ακραφνείς οπαδοί της ελευθερίας της αγοράς) Γκάρι Τζόνσον λαμβάνει 5%, ενώ η υποψήφια του οικολογικού Πράσινου Κόμματος Τζιλ Στάιν 4%.

Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, όπως και έχουν δικαίωμα, πριν την 8η Νοεμβρίου, ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση για λογαριασμό των New York Times και του CBS δήλωσε ότι έχει ήδη κάνει χρήση του δικαιώματός του να ψηφίσει.

Ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του κ. Τραμπ έχει ανακάμψει, μετά την κρίση που αντιμετώπισε η καμπάνια του και πλέον 52% των υποστηρικτών του δηλώνουν ότι θα προσέλθουν ενθουσιωδώς για να ψηφίσουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποστηρικτές της κ. Κλίντον έχει μείνει σταθερό εδώ και μήνες στο 47%.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται κατά 14% στην ψήφο των γυναικών, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατά 11% στους άνδρες.

Οι πιθανότητες νίκης, πάντως, είναι συντριπτικά υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατά 86% θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο από τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Κινέζο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr