Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την «επιδημία εχθρότητας» ενάντια σε ανθρώπους διαφορετικής φυλής και θρησκείας καταδίκασε ο πάπας Φραγκίσκος κρούωντας εμμέσως καμπανάκι» για την «λαϊκισμού».

Λίγες ημέρες μετά από την νίκη Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και με τη ρητορική αντιμεταναστευτικών και ξενοφοβικών κομμάτων στην Ευρώπη να διατηρείται στο προσκήνιο, ο ποντίφικας τόνισε πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να θεωρούνται εχθροί μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί.

«Παρατηρούμε, για παράδειγμα, πόσο γρήγορα εκείνοι ανάμεσα σε εμάς που φέρουν την ιδιότητα του ξένου, ένας μετανάστης ή ένας πρόσφυγας, μετατρέπονται σε μια απειλή και τους αποδίδεται η ιδιότητα ενός εχθρού», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος σε μια τελετή ανάδειξης νέων καρδινάλιων στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

«Εχθρός επειδή έρχεται από μια μακρινή χώρα ή επειδή έχει διαφορετικές παραδόσεις. Εχθρός εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του, της γλώσσας που ομιλεί, ή της κοινωνικής του τάξης. Εχθρός γιατί σκέφτεται διαφορετικά ή ακόμη έχει διαφορετική πίστη», πρόσθεσε.

«Πόσες πολλές πληγές γίνονται βαθύτερες, εξαιτίας αυτής της επιδημίας εχθρότητας και βίας που αφήνει το σημάδι της στην σάρκα πολλών ανυπεράσπιστων, επειδή η φωνή τους είναι αδύναμη και καταπνίγεται από αυτή την παθογένεια της αδιαφορίας», επισήμανε ο επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ονομαστικά, ο πάπας Φραγκίσκος φέρεται να απευθυνόταν στις στάσεις εναντίον μεταναστών και μουσουλμάνων που ήρθαν στην επιφάνεια κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι η Εκκλησία η ίδια δεν είναι απρόσβλητη από αυτό τον «ιό της πόλωσης και της εχθρότητας», σε μια προφανή αναφορά του στην δημόσια κριτική που του ασκήθηκε από τέσσερις συντηρητικούς καρδινάλιους ότι διαχέει την σύγχυση σε σημαντικά ηθικά ζητήματα.

Ερωτηθείς για την άποψή του για τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica πριν μία εβδομάδα ο ποντίφικας είχε δηλώσει πως: «Δεν κρίνω τους ανθρώπους και τους πολιτικούς, θέλω μόνο να κατανοώ τον πόνο που προκαλεί η συμπεριφορά τους στους φτωχούς και τους αποκλεισμένους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει – Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ηγέτης αίρεσης που εξώθησε 400 άτομα στον λιμό για να «συναντήσουν τον Ιησού» οργάνωνε θανάτους μέσα από το κελί του

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Η προστασία των Κούρδων πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως» – Μήνυμα προς τους «εξωτερικούς δρώντες» στη Συρία

Ξέφυγε η δεισιδαιμονία στη Ρωσία – Οι Ρώσοι τρέχουν σε εξορκισμούς για… ψυχανάλυση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr