ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Plan B για μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό προόγραμμα αναζητούν οι Ευρωπαίοι

Plan B για μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό προόγραμμα αναζητούν οι Ευρωπαίοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με το το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI οι διαφωνίες στους κόλπους των δανειστών, σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος είναι υπαρκτές και η επίτευξη συναίνεσης είναι δύσκολη και όπως έχει ήδη διαμηνύσει το ΔΝΤ, προϋπόθεση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα είναι τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η ελάφρυνση του χρέους σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απαιτηθεί πολιτική απόφαση

Για το λόγο αυτό οι Βρυξέλλες εξετάζουν ένα «Σχέδιο Β» για το ενδεχόμενο απόφασης του ΔΝΤ να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το MNI για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απαιτηθεί πολιτική απόφαση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI, «παρά την πρόοδο δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» καθώς οι διαφορές μεταξύ των δανειστών καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας έως τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Επίτροπος Εμπορίου ΕΕ: Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο με τις ΗΠΑ για τους δασμούς μέχρι να συμφωνηθούν όλα

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε στον Άντριους Κουμπίλιους «τις πάγιες ελληνικές θέσεις ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας» στο «SAFE»

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...