Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργός Βαυαρίας: Το Brexit μπορεί να καταρρεύσει τη γερμανική οικονομία

Υπουργός Βαυαρίας: Το Brexit μπορεί να καταρρεύσει  τη γερμανική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία νέα συμφωνία εμπορίου της Γερμανίας με τη Βρετανία, ώστε να μην καταρρεύσει η γερμανική οικονομία, ζητά με δηλώσεις της η υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, Ίλσε Άιγκνερ, θέτοντας νέα δεδομένα στην υπόθεση του Brexit και επιφέροντας καίριο πλήγμα στη σκληρή διαπραγματευτική γραμμή που έχει χαράξει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Σε καθεστώς μεγάλου ρίσκου”

Η κυρία Άιγκνερ δήλωσε πως μετά το Brexit, γερμανική οικονομία θα βρεθεί σε καθεστώς μεγάλου ρίσκου, καθώς ένα ικανό ποσοστό μεγάλων γερμανικών εταιρειών ενεργοποιούνται στη Βρετανία. Ιδιαίτερα για τη Βαυαρία, όπως επεσήμανε, «η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εμπορικός συνεργάτης».

Πρόσφατα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους της Ευρώπης, ή να αποχωρήσει με «σκληρό τρόπο» και το συντομότερο δυνατό. Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της εμφανίζεται πιο διαλλακτική, αλλά τηρεί επίσης μίας γραμμή που βασίζεται στη λογική των «μη εξαιρέσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr