ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Παλμύρα κινδυνεύει ξανά από το Ισλαμικό Κράτος – Οι τζιχαντιστές έξω από την πόλη

Η Παλμύρα κινδυνεύει ξανά από το Ισλαμικό Κράτος – Οι τζιχαντιστές έξω από την πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπη με σοβαρή απειλή από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) βρίσκεται για μια ακόμη φορά η πόλη Παλμύρα της Συρίας.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποπειράθηκαν την Πέμπτη να εισέλθουν στην ιστορική πόλη που βρίσκεται στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Χομς.

Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να καταλάβει σημαντικές θέσεις γύρω από την πόλη την Πέμπτη, όπως λόφους και σημεία ελέγχου που κρατούσε ο συριακός στρατός και η εθνοφυλακή.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή μέσα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4, που βρίσκεται έξω από την Παλμύρα, το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό τον έλεγχο του τον λόφο Χαγιάν, που βλέπει προς την Παλμύρα και τις πετρελαιοπηγές Αλ Μαχρ, αφού νίκησε σε μάχη τις δυνάμεις τις εθνοφρουράς που φύλαγαν τα συγκεκριμένα σημεία.

Η Παλμύρα είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015 και απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του στις 27 Μαρτίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής της οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν ορισμένα από τα παγκοσμίου φήμης αρχαία μνημεία της, λεηλάτησαν αρχαιότητες και χρησιμοποίησαν το αρχαίο Ωδείο της για να διαπράττουν ομαδικές εκτελέσεις. Η καταστροφή των αρχαιοτήτων της Παλμύρας είχε προκαλέσει σοκ στον πολιτισμένο κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αλαουίτες του Ισραήλ – Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα

Οι ισραηλινοί στρατιώτες στο υπόγειο κάστρο της Χεζμπολάχ – Μια τρομοκρατική μυρμηγκοφωλιά

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της Flydubai σχεδίαζε επίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Η Συρία εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία

Η Τουρκία στέλνει στην Υεμένη Σύρους μισθοφόρους νεοθωμανούς τζιχαντιστές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr