ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν στη Γερμανία 15χρονος και 17χρονος που ετοίμαζαν τζιχαντιστικό χτύπημα

Συνελήφθησαν στη Γερμανία 15χρονος και 17χρονος που ετοίμαζαν τζιχαντιστικό χτύπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε δύο εφήβους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο ένας νεαρός συνελήφθη στο Ασάφενμπουργκ, στη Βαυαρία, και ο άλλος στο Μάνχαϊμ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Οι ηλικίας 15 και 17 ετών συλληφθέντες σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση ή ένοπλη σε δημόσιο κτίριο στο Ασάφενμπουργκ.

Τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν διότι η Αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και καιρό.

Στην κατοχή των εφήβων βρέθηκαν προπαγανδιστικά κείμενα ισλαμιστών, σημαίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ηλεκτρονικές συσκευές συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων.

Η Αστυνομία δεν απέκλεισε την πιθανότητα οι νεαροί να είναι ψυχικά ασθενείς, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί άλλοθι αφού ποιος ψυχικά υγιής θα γινόταν τζιχαντιστής.

Οι έφηβοι ήταν “γνώριμοι” της Αστυνομίας και στο παρελθόν είχαν ερευνηθεί ως ύποπτοι ισλαμιστικού εξτρεμισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν είχαν φτάσει στο σημείο να πραγματοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

85η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης: Εκδηλώσεις μνήμης από τους Έλληνες Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr