ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως
Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα
Επιστρέφει το Ισραήλ σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα;
Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία - Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για παραβίαση της συμφωνίας του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας όσους ζητούν το “πάγωμα” των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Μιλώντας στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός τόνισε τι δεν υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στα κράτη-μέλη.
“Υπάρχει ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ίδια η συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι σε χώρες με προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, και σε σχέση με χώρες που έχουν συντηρητικές κυβερνήσεις”, υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικάζεται σε διαρκή λιτότητα και φυσικά δεν μπορεί να παραμείνει εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, την υπεραπόδοση των εσόδων του προϋπολογισμού στους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά από τη στιγμή που δεν παραβιάζει τους στόχους του προγράμματος.
«Όσοι ζητούν αναβολή της εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup, που αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, παραβιάζουν τη συμφωνία» σημείωσε, σχολιάζοντας ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το ταχύτερο δυνατό, είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης.
«Είναι αναγκαίο να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει με την Τουρκία. Προσβλέπουμε στην ευρωπαϊκή στήριξη στο ζήτημα του Κυπριακού και φυσικά την ενεργή παρουσία της ΕΕ στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.
























































