Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοχη αλλά τη βγάζει “λάδι” η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

Ένοχη αλλά τη βγάζει “λάδι” η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοχη για αμέλεια κρίθηκε από το γαλλικό δικαστήριο σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την πολύκροτη υπόθεση Ταπί.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου η κ. Λαγκάρντ επέτρεψε «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες από τα γαλλικά Μέσα αναφέρουν πως το δικαστήριο δεν της επέβαλε ποινή.

Η 60χρονη πρώην υπουργός υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς» δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, ενώ η φωνή της έσπασε για λίγα λεπτά όταν δήλωσε, συγκρατώντας έναν λυγμό: «Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα».

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χωρίς προϋπολογισμό και πάλι η Γαλλία – Πολωμένο το πολιτικό σκηνικό

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr