ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοχη αλλά τη βγάζει “λάδι” η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

Ένοχη αλλά τη βγάζει “λάδι” η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοχη για αμέλεια κρίθηκε από το γαλλικό δικαστήριο σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την πολύκροτη υπόθεση Ταπί.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου η κ. Λαγκάρντ επέτρεψε «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες από τα γαλλικά Μέσα αναφέρουν πως το δικαστήριο δεν της επέβαλε ποινή.

Η 60χρονη πρώην υπουργός υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς» δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, ενώ η φωνή της έσπασε για λίγα λεπτά όταν δήλωσε, συγκρατώντας έναν λυγμό: «Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα».

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Ο Τραμπ υπέγραψε με τον Πεζεσκιάν εκεχειρία 60 ημερών και το παρουσιάζουν ως δήθεν «ειρήνη»

Τραμπ από G7: «Κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν – Αν αποτύχει, επιστρέφουμε στους βομβαρδισμούς»

Ελλάδα και Γαλλία με ισχυρά όπλα στην Κύπρο – Σε ανατολίτικη παραζάλη οι Τούρκοι από τη συνεννόηση Χριστοδουλίδη-Δένδια

Κύπρος-Γαλλία υπέγραψαν τη SOFA: Γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος και στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ΚΑΘΕ απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr