Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινό μέτωπο Τσίπρα – Αναστασιάδη στο Κυπριακό – Τι αποφάσισαν

Κοινό μέτωπο Τσίπρα – Αναστασιάδη στο Κυπριακό – Τι αποφάσισαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκεκριμένες αποφάσεις για το Κυπριακό, οι οποίες και θα προωθηθούν μέσα από κοινές δράσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ελήφθησαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη η συνάντηση ήταν ουσιαστική, δημιουργική και άκρως εποικοδομητική. Όπως σημείωσε, «απόλυτη ήταν η συναντίληψη, τόσο για θέματα ουσίας, όσο και για θέματα διαδικασίας», προσθέτοντας ότι «η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα».

«Κοινός στόχος, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ξένες εγγυήσεις και στρατούς κατοχής», τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις κοινές δράσεις που προανήγγειλε, ο Ν. Χριστοδουλίδης, απάντησε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν επαφές με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Επίσης, επεσήμανε την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη και τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην Ε.Ε.

«Ακριβώς για να προωθηθούν αυτές οι πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση εάν έχει «κλείσει» η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε ότι «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάποια ημερομηνία για μία τέτοια συνάντηση. Αναμένουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποια «ήρεμα νερά»; – Ρεκόρ πενταετίας στις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Προκλητικός Τσελίκ λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ζητά «αποστρατιωτικοποίηση» νησιών

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...