Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θύματα χάκερ οι Ντράγκι και Ρέντσι – Τι ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές

Θύματα χάκερ οι Ντράγκι και Ρέντσι – Τι ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο άτομα που χάκαραν χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ αυτών του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, συνέλαβε η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

«Είχαν χακαριστεί δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί email, και μεταξύ αυτών ήταν οι λογαριασμοί τραπεζιτών, επιχειρηματιών, ακόμα και αρκετών καρδιναλίων του Βατικανού», δήλωσε στο Reuters ο Ρομπέρτο Ντι Λεγκάμι, διευθυντής της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που διενήργησε την έρευνα.

Το πώς μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν οι πληροφορίες ακόμα ερευνάται, σημείωσε. Ακόμα δεν είναι σαφές το πόση πληροφορία συγκεντρώθηκε και πόσο σημαντική μπορεί να ήταν, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Ντι Λεγκάμι, η αστυνομία κατέσχεσε server στη Ρώμη που περιείχει χιλιάδες αρχεία, όμως το 99% των δεδομένων ήταν αποθηκευμένο στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες θα μεταφερθούν τις ερχόμενες ημέρες, όμως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αναλυθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα

«Εχθροί της Ιταλίας»: Η Μελόνι καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr